Wat is er sinds de verkiezingen zoal gebeurd?

Nederweert Anders Logo
Update 3

Politieke koers wordt in openbaarheid besproken

DOOR PIETERNEL KELLENAERS
Uit de Limburger van vrijdag 30 maart
NEDERWEERT

De gisteravond geïnstalleerde raadsleden in Nederweert gaan de gesprekken die tot een coalitieprogramma moeten leiden, zoveel mogelijk in de openbaarheid voeren. Voor deze coalitievorming wordt een onafhankelijk procesbegeleider benoemd, zo is gisteren afgesproken. De bestaande partijen CDA, JAN en VVD en nieuwkomers (Nederweert Anders en D66) willen per thema overeenstemming proberen te bereiken. Op die manier zal, zo is de verwachting, uiteindelijk duidelijk worden welke partijen het dichtst bij elkaar kunnen komen om een coalitie te kunnen vormen. Ook de vorming van een zakencollege wordt niet uitgesloten, waarbij de wethouders door alle partijen op basis van deskundigheid worden gekozen. Wie de procesbegeleider wordt, is nog niet bekend.

Update 2

Eerste verkennende ronde na verkiezingsuitslag

Nieuwsbericht 1:
CDA heeft een ‘informateur’ (Henk Hermans) benoemd en alle partijen hebben en/of hadden met hem een oriënterend gesprek.
Ook vinden er gesprekken plaats tussen de verschillende partijen over de gang van zaken en hoe men hierin staat.
Nederweert ANDERS heeft nadrukkelijk aangegeven ervoor te zijn dat alles in alle openheid gebeurt. Daarbij vindt Nederweert ANDERS in volgorde belangrijk:  éérst de inhoud, dán de partijen die dit het beste kunnen gaan realiseren en dán de poppetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.