Wandel mee met Nederweert Anders BUDSCHOP

Nederweert Anders organiseert elke maand een ‘Walk & Talk’ met Nederweertenaren. Telkens in een andere dorpskern en met andere thema’s. Op zondag 12 december is er een route in Budschop uitgestippeld. Thema’s zijn onder andere geur en fijnstof en de ontwikkelingen rondom de kanalenviersprong. Maar ook andere onderwerpen kunnen besproken worden. Iedereen is welkom om aan te sluiten. De wandeling start om 10.30 uur bij Brug 15.

Nederweert Anders
Nederweert Anders gaat in gesprek met burgers en organisaties in Nederweert. In dat kader wordt een aantal activiteiten georganiseerd. De maandelijkse zondagmorgenwandeling is er daar één van. Iedere maand wordt een wandeling uitgestippeld door iemand die bekend is in de desbetreffende kern. Aan elke kern/wandeling worden specifieke thema’s verbonden, maar alles kan besproken worden. Iedereen kan meelopen, iedereen is welkom en al wandelend voeren we het gesprek.

Walk & Talk Budschop
Op zondag 12 december vindt er een ‘Walk & Talk’ in Budschop plaats. Deze dorpskern is volop in beweging. Veel plannen zijn de afgelopen jaren al tot uitvoering gebracht. Denk daarbij aan het bouwen van tientallen woningen en het verfraaien van het park in project ‘de Heerlijckheid’. Andere projecten zitten nog in de plan- ontwerp- of ontwikkelfase; het verplaatsen van de scouting, de aanleg van een fietsbrug over het kanaal en een nieuwe bestemming voor de oude brandweerkazerne. Hoe kijk jij naar deze ontwikkelingen? Wat betekenen deze plannen voor de leefbaarheid en (verkeers)veiligheid van Budschop. Welke kansen of bedreigingen zijn er? En laten we misschien kansen liggen?

Ook in Budschop hebben we te maken met intensieve veehouderij. Wat betekent dit voor de uitstoot van geur en fijnstof? Hoe ervaar jij dit als bewoner? Een ander thema dat speelt is de pilot afvalinzameling die volgend jaar in Budschop start. ‘Van bakken naar zakken’, een hele verandering. We horen graag hoe jij hierover denkt.

We starten om 10.30 uur bij Brug 15 (aan Budschopkant). De route is 3 à 4 kilometer en loopt via Steer naar de nieuwe scoutingplek. Daarna over de Hulsenweg naar het Sint Rochusplein, de oude brandweerkazerne en via het park terug naar de brug. Op een aantal plekken staan we stil bij ontwikkelingen die daar spelen. Rond 12.00 uur zijn we terug bij de brug.

Zin om mee te wandelen? Doen! Aanmelden hoeft niet. Vragen? Stuur dan een mailtje naar info@nederweert-anders.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.