Unanieme steun voor energiefonds:

Wethouder Ria Stienen krijgt er energie van!

Trots op begroting
Dinsdag 9 november stond de begroting 2022 op het programma.
Een begroting waar we met zijn allen trots op mogen zijn.
Nederweert heeft een sluitende meerjarenbegroting, blijft schuldenvrij, heeft een mooie reservepot en hoeft niet te snijden en schaven zoals in veel andere gemeenten.

Klimaat centraal
In haar Algemene Beschouwingen stelde Nederweert Anders het klimaat centraal. Kijkend naar de uitkomsten van de meest recente onderzoeken en met de vreselijke beelden van de overstromingen nog op het netvlies zijn snelle en effectieve maatregelen broodnodig.
Om in 2035 energieneutraal te zijn zullen we met zijn allen, gemeente, ondernemers en individuele burgers van Nederweert, onze schouders eronder moeten zetten.

Energietransitie voor iedereen
Wij vinden dat deelname aan de energietransitie niet afhankelijk mag zijn van iemands financiële positie.
Juist mensen met een smallere beurs wonen vaak in slecht geïsoleerde huizen en hebben geen tot weinig mogelijkheden voor de nodige verbeteringen.

Energiefonds
Onder andere met het oog daarop hebben wij een energiefonds voorgesteld van 100.000 euro, dat wordt gedekt uit het begrotingsoverschot en dat eind 2022 wordt geëvalueerd.
We geven hiermee de vrijheid aan het College om initiatieven uit de samenleving te kunnen ondersteunen en maatregelen te treffen waarmee de energietransitie voor iedereen mogelijk wordt. Enkele voorbeelden waaraan we als Nederweert Anders denken zijn leningen voor isolatie, energieadvies door energiecoaches en groene leges.

Wethouder Ria Stienen energiek aan de slag
We vinden het belangrijk dat het College, in samenwerking met andere partijen, waaronder de Provincie en het Rijk, op zoek gaat naar zo veel mogelijk ideeën en mogelijkheden en zich daarbij laat voeden door de inwoners van Nederweert.
Onze wethouder Ria Stienen, verantwoordelijk voor onder andere duurzaamheid en klimaat, kreeg meteen energie van ons voorstel en opperde ideeën waarmee ze voortvarend aan de slag wil.

Nederweert, samen groots, samen doen
Dat het voorstel raadsbreed werd aangenomen biedt volgens Nederweert Anders een mooi perspectief voor de grote opgave waar we voor staan.
Laten we er sámen voor gaan om ook op het gebied van het klimaat het motto van Nederweert gestalte te geven: samen groots, samen doen!

Fractie Nederweert Anders,
Els, Marijke, Jan
Vragen? Ideeën? www.nederweert-anders.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.