SUCCESVOLLE START ANDERS WANDELEN IN OSPELDIJK

Nederweert Anders organiseert “walk & talks” met Nederweertenaren. Op 3 Oktober heeft de eerste wandeling plaatsgevonden in Ospeldijk. De volgende editie vindt plaats op 7 november in Leveroy. Iedereen is welkom om aan te sluiten.
Nederweert Anders wil in gesprek met burgers en organisaties in Nederweert. In dat kader wordt een aantal activiteiten georganiseerd. De maandelijkse zondagmorgenwandeling is er daar één van. Iedere eerste zondag van de maand wordt een wandeling uitgestippeld van maximaal een uur door iemand die bekend is in de desbetreffende kern. Aan elke kern/wandeling wordt in ieder geval één specifiek thema verbonden, maar uiteraard kunnen tijdens de wandeling ook andere thema’s passeren. Het kan over die kern gaan, maar het mag ook totaal iets anders zijn. Iedereen kan meelopen, iedereen is welkom en al wandelend voeren we het gesprek.
Zondag 3 Oktober vond de eerste “walk & talk” plaats. Ondanks regen en wind hadden zich 16 wandelaars verzameld bij het Thomashuis aan de Moostdijk. Vertegenwoordigers van de dorpsraad, inwoners van Ospeldijk en andere belangstellenden. Onder leiding van wethouder Ria Stienen wandelde het gezelschap via de natuur van De Peel , langs akkers en maisvelden met op zichtafstand de 4 windmolens , een rondje Ospeldijk.
Nederweert Anders wil tijdens deze wandelingen in gesprek met inwoners en input ophalen voor het verkiezingsprogramma voor 2022. De gesprekken waren geanimeerd met veel en uiteenlopende onderwerpen. Van de energietransitie, de overlast van bomen, auto’s op waterstof tot woningbouw voor jongeren en nog veel meer. Na afloop kreeg het gezelschap koffie en thee aangeboden van het Thomashuis en werd nog even nagepraat.
7 november om 10.30 uur vindt de 2e editie van Anders Wandelen plaats. De kern Leveroy is dan uitvalsbasis en één van de thema’s is in ieder geval “gezondheid”. Maar ook voor de wandeling in Leveroy geldt: alles is bespreekbaar
Zin om mee te lopen? Doen! Nadere informatie over het startpunt volgt. Wil je graag vooraf melden dat je meewandelt of heb je behoefte aan meer informatie? Mail ons dan: info@nederweert-anders.nl. Wij nemen dan contact met jou op. Samen maken we Nederweert Anders, Anders Beter !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.