REFLECTEREN en VOORUIT

Nog even en dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen weeral achter de rug. Een goed moment om te reflecteren op de afgelopen vier jaar. Als nieuwe partij, met drie zetels in de raad en een wethouder in het college, kunnen we terugkijken op vier enerverende jaren

Terugkijken kan niet zonder stil te staan bij Covid-19. Wie had kunnen denken dat we zouden moeten dealen met een wereldwijde pandemie waaraan veel mensen zouden sterven en die het maatschappelijke leven voor lange tijd volledig stil zou leggen. In deze roerige tijd heeft de Gemeente Nederweert zich van haar beste kant laten zien. Steunmaatregelingen werden snel uitgevoerd, rekeningen snel betaald en daar waar nodig werden verenigingen en ondernemers geholpen. 

Ook het klimaat liet van zich horen. Na een paar hete en droge zomers werden we vorig jaar geconfronteerd met wateroverlast en werd duidelijk dat we een oplossing voor zowel watertekort als overlast moeten realiseren. Het klimaatadaptatieplan is vastgesteld en binnenkort wordt gestart met het aanpakken van een van de grootste knelpunten in Ospel.

De Energietransitie staat ook de komende jaren prominent op de agenda. Het onlangs opgerichte energiefonds kan ons helpen om de energiedoelen te halen. Een mooi burgerinitiatief is de Ruilwinkel. Dit idee won een paar jaar geleden de Duurzaamheidsprijs van Nederweert Anders en wordt de komende maanden  gerealiseerd.

Maar er zijn nog meer zaken opgepakt. Nederweert heeft het Schone Lucht akkoord getekend en is aan de slag gegaan om de luchtkwaliteit te verbeteren. Nederweert heeft – als één van de eerste gemeenten – en in dialoog met alle betrokkenen – een Omgevingsvisie vastgesteld.

Er zijn substantieel meer bomen geplant, biodiversiteit heeft een impuls gekregen en in alle dorpen is en wordt er gebouwd voor starters en senioren. Is het genoeg? Nee, nog lang niet en terecht dat alle partijen woningbouw in hun programma hebben staan.

Het is aan de kiezer om te bepalen hoe het bestuur van Nederweert de komende 4 jaar eruit gaat zien. Nederweert Anders gaat  graag door op de ingeslagen weg: met meer aandacht voor een gezond en aantrekkelijk Nederweert waar het voor iedereen goed wonen, werken en recreëren is.

Ria Stienen, lijsttrekker Nederweert Anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.