NEDERWEERT ANDERS verkiezings programma


NEDERWEERT ANDERS AAN DE SLAG met VERKIEZINGSPROGRAMMA. De gemeenteraadsverkiezingen van 2022 komen er aan. Iedere politieke partij beraadt zich op zijn verkiezingsprogramma. Nederweert Anders heeft op grote schaal gesprekken georganiseerd om scherp te krijgen wat er leeft in Nederweert. 6 November a.s. vindt er een “hei-dag” plaats. Mensen die mee willen praten kunnen aansluiten.
16 Maart 2022 gaan we met zijn allen weer naar de stembus om onze lokale volksvertegenwoordigers te kiezen. Nederweert Anders wil ook de komende raadsperiode zijn aandeel leveren. Uiteraard wordt daarvoor een verkiezingsprogramma opgesteld: een overzicht van de wensen en overtuigingen die Nederweert Anders over de bühne wil brengen. Het is belangrijk dat kiezers weten waarvoor een partij staat en wat ze daarvan mogen verwachten.
Nederweert Anders heeft ervoor gekozen om het verkiezingsprogramma op interactieve wijze tot stand te laten komen. Eerst met zoveel mogelijk burgers in gesprek om te horen welke thema’s belangrijk zijn in Nederweert en hoe mensen daarover denken en vervolgens de eigen opvattingen daarover –gesterkt door alles wat daarover gehoord is- openbaar maken. Dan weten de kiezers wat voor vlees ze in de kuip hebben. Zo hebben de afgelopen tijd allerlei gesprekken met groepen en individuele Nederweertenaren plaatsgevonden en staan er nog een aantal op de planning.
Tijdens de “hei-dag” van 6 november staan de mensen die samen Nederweert Anders vormen, stil bij wat er allemaal is opgehaald en hoe dat moet landen in het verkiezingsprogramma. Een aantal thema’s is al duidelijk: “Gezondheid en milieu”, “Mensen in een achterstandspositie”, “Energietransitie” en “Veiligheid”. Maar ook andere thema’s kunnen worden ingebracht. Met elkaar wordt gediscussieerd over wat we waarover vinden en hoe dat praktijk zou kunnen worden. Het wordt ook gezellig: we eten samen, er is ruimte voor een mooie natuurwandeling en na afloop staat een drankje klaar.
Mensen die dit aanspreekt, zijn welkom om aan te sluiten. We hebben de Peelboerderij aan de Moostdijk als locatie gekozen. Rond 10.30 uur starten we daar het programma en uiterlijk 15.30 uur sluiten we af. Belangstelling? Mail dan even naar mvaas1@upcmail.nl en wij nemen contact met je op. Kun je enkel een deel van het programma? Kan ook, laat het ons weten.
Samen maken we Nederweert Anders, Anders Beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.