Ik ben 60 jaar geleden geboren in Heythuysen, maar woon inmiddels 40 jaar in Nederweert. En met veel plezier.

Nederweert is een fijne gemeente om te wonen en te werken. Ik geniet dagelijks van de prachtige natuur door er te wandelen, te fietsen en te fotograferen. Toen ik twintig jaar geleden een baan ‘in het groen’ vond, was dat dan ook fantastisch. Als manager van buitencentrum De Pelen – het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel – weet ik hoe belangrijk de natuur is voor het welbevinden van mensen. En hoe belangrijk het behoud van die natuur is voor onze toekomst.

Helaas staat de natuur onder druk en dat is niet alleen voor planten en dieren slecht nieuws. In het groen bewegen en buiten spelen is gezond voor lichaam en geest. Maar dan moeten er in je omgeving wel voldoende groene en veilige speel- en beweegplekken zijn. Daarom wil ik me – samen met Nederweert Anders – inzetten om groen en natuur centraal te stellen in onze gemeente. Niet alleen in de vorm van robuuste natuurgebieden, maar ook in en om ons huis.

Creëer ‘levend’ groen, dat is goed voor de biodiversiteit. Goede educatie en communicatie en het betrekken van burgers zijn hierbij belangrijk. Stimuleer en omarm initiatieven die bijdragen aan een groene leefomgeving. Als wij goed zorgen voor de gezondheid van de natuur, zorgt de natuur voor onze gezondheid.

Nederweert als groenste gemeente van Nederland? Hoe mooi zou dat zijn.

Bekijk hier alle kandidaten van Nederweert Anders:

 1. Ria Stienen
 2. Jan van Nierop
 3. Els Vaes-Jacobs
 4. Marijke Vaes-Schroën
 5. Gerard Derksen
 6. Marianne Jonkers-Haasen
 7. Cor de Nijs
 8. Stefan van Nierop
 9. Koos Vaes
 10. Maan Vaas
 11. Evert Heemstra
 12. Frank Voss

Benieuwd naar onze ideeën en plannen voor de komende jaren? Je leest het in ons verkiezingsprogramma.