Ik geloof in een samenleving waarin persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling belangrijker zijn dan economische groei. En in een samenleving die toegankelijker en socialer is voor mensen die zonder erom gevraagd te hebben met 1-0 achterstaan.

Maatschappelijke ontwikkeling bereik je in mijn ogen op verschillende manieren. Cultuurbeoefening en het verenigingsleven zijn prachtige manieren om mensen te verbinden, vooral op lokaal niveau. Samen muziek maken, toneelspelen, evenementen bedenken of sporten: je leert nieuwe dingen over jezelf en over jouw omgeving.

Ik zie dat terug bij de Krottepoffers, de toneelvereniging van Nederweert waar ik vanaf jonge leeftijd bij betrokken ben. Door mee te spelen, te helpen achter de schermen en sinds vorig jaar ook te hebben geregisseerd, weet ik hoe belangrijk cultuurbeoefening voor de persoonlijke én maatschappelijke ontwikkeling is. Het draagt in mijn ogen bij aan het tegengaan van de verharding van de maatschappij, maar daarvoor moeten meer mensen van verschillende achtergronden bereikt worden. Dat begint op lokaal niveau en ook in Nederweert ligt daar een opdracht.

Sinds vorig jaar mag ik mij voorzitter van de toneelvereniging noemen en zet ik mij in om de Pinnenhof weer op de kaart te zetten als middelpunt van het sociale en culturele leven in Nederweert. Op die manier wil ik een bijdrage leveren aan een socialer, eerlijker en mooier Nederweert.

Bekijk hier alle kandidaten van Nederweert Anders:

 1. Ria Stienen
 2. Jan van Nierop
 3. Els Vaes-Jacobs
 4. Marijke Vaes-Schroën
 5. Gerard Derksen
 6. Marianne Jonkers-Haasen
 7. Cor de Nijs
 8. Stefan van Nierop
 9. Koos Vaes
 10. Maan Vaas
 11. Evert Heemstra
 12. Frank Voss

Benieuwd naar onze ideeën en plannen voor de komende jaren? Je leest het in ons verkiezingsprogramma.