‘De afgelopen twee jaar zat ik in de gemeenteraad. Met veel plezier werkte ik daar ook vanuit mijn ervaring als bestuurder. Met veel verwondering en verbazing echter zag ik dat er naar de inwoners van Nederweert niet (of nauwelijks) geluisterd wordt. Vier jaar geleden waren er verkiezingen en werd een zogenaamd coalitieakkoord gesloten. Alsof tijden stil staan en niet in een sneltreinvaart veranderen wordt er zonder enige vorm van bijsturing star vastgehouden aan het akkoord van ooit, van 2014.

Je zou kunnen zeggen; er wordt met het schip een koers gevaren zonder rekening te houden met veranderende weersomstandigheden Het doel waarop men stuurt wordt gemist door de stormen onderweg. Deze (inadequate) manier van besturen zie je terug in de aanpak van de plannen rondom de Randweg, het Centrum, de bestrijding van de armoede, duurzaamheid/energie en het buitengebied.

“Nederweert Anders” is een beweging die dat samen met de inwoners (daarbij nadenkend over wat er nú nodig is en niet vier jaar geleden) aan gaat pakken. Bij Nederweert Anders staat transparantie en aanpakken, samen met onze inwoners, voorop.

In mijn werk, als leraar, directeur en bestuurder van vmbo-scholen (o.a. Het Kwadrant in Weert) is mijn belangrijkste doel jongeren helpen waarbij het niet vanzelf gaat. Het helpen van deze jongeren, het opkomen voor onze vmbo-jongeren, het tegengaan van vooroordelen, daar ligt mijn passie. Deze zelfde passie voel ik ook voor het werk bij Nederweert Anders en dus ook in de gemeenteraad. Die passie levert veel energie op en aandacht die zelfs leidde tot optredens bij Pauw en Radar.

Ik ga ervoor!’

Jan van Nierop
Woonachtig te: Nederweert
Leeftijd: 61
Beroep: Ambassadeur Nieuw VMBO  en Kwartiermaker techniekonderwijs Zuid-Limburg
Kinderen: 4
Kleinkinderen: 5
E-mail: jan@nederweert-anders.nl