Vier jaar geleden werd ik gekozen tot gemeenteraadslid van Nederweert. Dat beschouw ik nog steeds als een voorrecht, want de raad is dé plek waar je iets voor mensen kunt betekenen.

Maatschappelijke betrokkenheid is iets wat bij mij past en dat wil ik graag toelichten. Zo heb ik met veel plezier meegewerkt aan het jubileumboek van voetbalvereniging Merefeldia, een club waar ik sinds vele jaren vertrouwenspersoon ben. Daarnaast heb ik als bestuurslid van toneelvereniging De Krottepoffers speciale aandacht voor de jeugdige spelers.

Afgelopen zomer nam ik na achtendertig jaar afscheid van het middelbaar onderwijs en ging op zoek naar vrijwilligerswerk. Dat heb ik inmiddels gevonden als vrijwillige coördinator van een op te zetten Ruilwinkel, een project naar mijn hart, waar duurzaamheid en het sociaal domein elkaar raken.

Sinds mijn vroegpensioen heb ik ook meer tijd voor mijn hobby’s, zoals zang, toneel, Italiaans en het leveren van input voor het clubblad van Merefeldia.

Maar ongetwijfeld zijn de drie kleinkinderen die ik samen met mijn man Wiek heb mijn grootste hobby en passie.

Graag wil ik mij de komende jaren blijven inzetten voor Nederweert. Want hoewel de politieke koers mede door Nederweert Anders de afgelopen vier jaar is verlegd, is de gezamenlijke zoektocht naar een gezonder en duurzamer Nederweert nog lang niet afgerond. Daarbij ben ik ervan overtuigd, dat veranderingen meer kans van slagen hebben door voldoende draagvlak dan door middel van een revolutie.

Dit is niet altijd een gemakkelijk proces en vraagt soms engelengeduld en een olifantenhuid, maar ons mooie Nederweert is dat meer dan waard!

Bekijk hier alle kandidaten van Nederweert Anders:

 1. Ria Stienen
 2. Jan van Nierop
 3. Els Vaes-Jacobs
 4. Marijke Vaes-Schroën
 5. Gerard Derksen
 6. Marianne Jonkers-Haasen
 7. Cor de Nijs
 8. Stefan van Nierop
 9. Koos Vaes
 10. Maan Vaas
 11. Evert Heemstra
 12. Frank Voss

Benieuwd naar onze ideeën en plannen voor de komende jaren? Je leest het in ons verkiezingsprogramma.