ANDERS WANDELEN IN LEVEROY

Nederweert Anders organiseert elke eerste zondag van de maand ‘Walk & talks’ met Nederweertenaren. Telkens in een andere dorpskern en met andere thema’s. Op zondag 7 november is een route in Leveroy uitgestippeld. Gezondheid en wonen zijn de hoofdthema’s. Iedereen is welkom om aan te sluiten.

Nederweert Anders
Nederweert Anders gaat in gesprek met burgers en organisaties in Nederweert. In dat kader wordt een aantal activiteiten georganiseerd. De maandelijkse zondagmorgenwandeling is er daar één van. Iedere eerste zondag van de maand wordt een wandeling uitgestippeld door iemand die bekend is in de desbetreffende kern. Aan elke kern/wandeling worden specifieke thema’s verbonden, maar alles kan besproken worden. Iedereen kan meelopen, iedereen is welkom en al wandelend voeren we het gesprek.

Op 7 november vindt de tweede ‘walk & talk’ plaats, dit keer in Leveroy. Thema’s waarover in ieder geval gepraat wordt zijn gezondheid en wonen. Hoe zit het met het woningaanbod in Leveroy? Veel woningen worden opgekocht door mensen van ‘buitenaf’. Wonen op het ‘platteland’ is voor veel mensen aantrekkelijk; rust, ruimte en huizen zijn betaalbaarder dan in woonkernen met meer voorzieningen. Mensen zijn mobieler dus een paar kilometer rijden voor je boodschappen is vaak niet zo’n probleem. Maar wat zijn de consequenties van deze ontwikkeling en hoe ervaar jij dit?

Een thema dat de gemoederen ook bezighoudt is de intensieve veehouderij en het wonen in de buurt van een stal met dieren. Wat betekent dit voor de gezondheid van omwonenden? Zeker in relatie tot geitenstallen is er veel discussie. We horen graag hoe jij hierover denkt.

We starten om 10.30 uur bij Café Wetemans aan de Dorpstraat 7 in Leveroy. De route is 4 à 5 kilometer en loopt vanaf de dorpskern richting Reulisweg, over het schouwpad naast de Leveroyse beek en dan verder langs de rand van het dorp. Er zijn een paar bijzondere plekken waar we stil staan bij mogelijke ontwikkelingen. Rond 12.00 uur zijn we terug bij Wetemans, waar een kop koffie/thee voor de deelnemers klaar staat. Zin om mee te lopen? Doen! Aanmelden hoeft niet. Meer weten? Stuur dan een mailtje naar: info@nederweert-anders.nl Wij nemen dan contact met jou op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.